Медична сестра ДНЗ   здійснює:

 

1.                 Щоденній огляд дітей.

2.                 Проводить антропометричні вимірювання дітей.

3.                 Стежить за санітарно-гігієнічних норм у ДНЗ

4.                 Контролює якість харчування в ДНЗ.

5.                 Проводить санітарно-просвітницьку роботу.

6.                 Проводить щоденний огляд зіву і шкіри дітей.

7.                 Здійснює систематичний нагляд за виконанням

          санітарних правил і режиму дня.

8.                 Проводить профілактичні щеплення за призначенням

          лікаря.

9.                 Впроваджує нові форми роботи із оздоровлення дітей

          та надає консультації батькам.

10.            Розробляє перспективне меню та картки страв з

          урахуванням технологій приготування та складає

          щодення меню-розкладку.

11.            Робить щоденний підрахунок натуральних норм

          основних продуктів.

12.            Проводить щоденний органолептичний контроль

          готових страв.

13.            Здійснює своєчасне придбання вітамінів,

          медикаментів,

          іншого медичного обладнання та інвентарю; комплектує

          аптечку невідкладної медичної допомоги.

14.            Своєчасно проходить медичний огляд і відповідає за

          своєчасне проходження медичного огляду інших

          працівників ДНЗ.

15.            Організовує випуск сан бюлетенів щодо профілактики

          захворювань, проводить заняття з персоналом щодо

          закріплення медичних знань та надання першої

          медичної допомоги.

 

16.            Готує необхідні документи для вступу дітей до школи.



Організація харчування.

Організація харчування дітей у дошкільному закладі здійснюється відповідно до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України. Продукти харчування постачаються ТОВ «Ворожба», Дрібнооптовий КОРП, ФОП Ведмідь Н.М. Комірником Савенко І.І. на бази-постачальники своєчасно подаються замовлення на продукти харчування. Аналіз виконання заявок показав, що всі продукти завозяться в повному обсязі. Асортимент продуктів відповідає розподілу продуктового набору за основними групами та видами продуктів. Випадків завозу продуктів без супровідних документів, що підтверджують їх походження, безпечність і якість не зафіксовано. Продукти харчування зберігаються відповідно до вимог, товарне сусідство дотримується. Документація ведеться на належному рівні. Видача готових страв на групи здійснюється після зняття проб медичною сестрою відповідно до часу, визначеного графіком видачі їжі. Режим харчування дітей не порушується.

 

Аналіз використання норм харчування за  2018-2019 навчальний рік

 

№ з/п

Назва продукту

N

Ф

+

-

%

1

М’ясо

100

 65

 

 35

 65

2

Риба

45

 30

 

 15

 66,6

3

Масло вершкове

21

 19

 

 2

 90,5

4

Олія

9

6

 

3

 66,6

5

Молоко

400

241

 

159

60,3

6

Сир кисломолочний

45

29

 

 16

64,4

7

Сир твердий

5

-

 

-

-

8

Яйце

20

17

 

3

85,0

9

Цукор

45

34

 

11

75,5

10

Картопля

190

130

 

60

68,4

11

Овочі різні

230

147

 

83

 63,9

12

Фрукти

100

48

 

52

48

13

Соки

70

28

 

42

40

 

 

Вартість харчування на одну дитину  за 2018-2019 навчальний рік становить:

 

 

Гр. раннього віку

Гр. дошк. віку

 вересень

 18.00

  22.00

 жовтень

  18.00

 22,00

 листопад

грудень

січень

лютий

березень

квітень

травень

 

 18.00

 18.00

 18.00

 18.00

 1800

18,00

18,00

  22.00

 22.00

 22.00

 22.00

22,00

22,00

22,00

 

 

Заклад на 100% забезпечений кухарями. Матеріально-технічне забезпечення харчоблоку знаходиться в належному стані. Придбані нові електронні ваги. Щоденний контроль за санітарно-гігієнічним станом харчоблоку здійснюють завідувач ДНЗ Супрун В.В., медична сестра Криворотенко М.І.

 

Проблем в організації харчування в закладі немає.